Skocz do zawartości

Czy wiesz, że...

szynszyla może dożyć 20 lat?








Zdjęcie
* * * * * 2 głosów

Miody cześć 05

Napisane przez szynszolek , 08 listopad 2015 · 913 Wyświetleń

Witam :oczko:!

 

Dziś troszkę o miodzie gryczanym :003:
Załączona grafika

 

Miód gryczany- podobnie jak miód akacjowy zawiera dużo fruktozy. Ma barwę od jasno-brunatną z lekko czerwonawym odcieniem, w trakcie przechowywania staje się ciemnobrunatny, prawie czarny. Uważany jest za najciemniejszy z miodów.
Załączona grafika

 

Przechowywany dłuższy czas w warunkach umożliwiających dostęp światła, zmienia barwę na ciemno-brunatną, prawie czarną. Krystalizuje powoli tworząc grube, twarde kryształy, osadzające siew płynnym osoczu miodowym.
Smak ma ostry a nawet lekko piekący.
Załączona grafika Załączona grafika

 

Zastosowanie w leczeniu chorób:
- leczenie niedokrwistości spowodowanych niedoborem żelaza- duża zawartość tego pierwiastka oraz witaminy C oraz białka,
- zapobieganie i leczenie chorób układu krążenia a szczególnie na podłożu miażdżycowym,
- środek ochraniający i odtruwający wątrobę,
- można go stosować przy osłabieniu słuch, wzroku, oraz pamięci
- zalecany jest w diecie antynowotworowej
Załączona grafika

 

Pobudza procesy odnowy i wzmacnia organizm po długich i wyczerpujących chorobach. Działa wspomagająco na pracę mięśnia sercowego :) Miód gryczany odznacza się wysoką aktywnością antybiotykową.

 

Załączona grafika

 

Dziękuję i pozdrawiam szynszolek :lol:



  • 0



to nie jest mój ulubiony miodek :P

    • 0
  • Zgłoś

Ja nie mogę tego bloga czytać bo zaraz lecę do szafki z miodem :D

    • 0
  • Zgłoś
Zdjęcie
szynszolek
lis 09 2015 15:38

hehe :) aż tak Aniutka Ci ślinka cieknie ? :D 

    • 0
  • Zgłoś

Aniutka, ja też stracona dla świata - jak tylko widzę, że szynszolek dodała coś nowego o miodach to najpierw biegnę po miód, a dopiero potem zaczynam czytać xD

    • 0
  • Zgłoś

Lipiec 2018

P W Ś C P S N
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23 242526272829
3031     

Ostatnie wpisy

Ostatnie komentarze