Stąd już świeżo po dostawie transportera wiedziałam, że bez cytryny się nie obejdzie W ogóle albo mi się wydaje, albo ten mój i Stwora są identyczne.
Witamy na FORUM SZYNSZYLE

Zaloguj się lub zarejestruj aby w pełni korzystać z zasobów forum.
Jeżeli miałaś / miałeś konto na starym forum koniecznie zajrzyj tu: LISTA SPRAW PO MIGRACJI

TRANSPORT SZYNSZYLI: jak przewozić / zabezpieczyć / transportery
Napisano 02 wrzesień 2015 - 18:10
wnioskując po nazwie
pierwsza to niby była Kraina Liliputów...
W moim nie ma klapek do otwierania, góra ma tylko uchwyt. Klapka niezły myk w sumie, masz wtedy szybki dostęp do środka, to może być lepsze.
Napisano 27 październik 2015 - 19:13
Wtrącę do tematu Trochę na pograniczu transporu/ trochę oswajania.
Czasem wyjeżdżam do domu na weekendy/święta. Transporterek kupiony. Niestety klatka, w której miałoby siedzieć moje słoneczko jest dość kontrowersyjna bo 33cm dł, 22szer i 41 wys. Mam nadzieję, że na 2 dni nic jej się nie stanie. Póki co nie zapowiada się na zakup kolejnej klatki.
Moje pytanie to jak myślicie, czy mysza może zdziczeć przez takie podróże? Albo później mieć do mnie jakiś uraz?
Użytkownik Emitosa edytował ten post 27 październik 2015 - 19:21
Napisano 27 październik 2015 - 19:43
Napisano 27 październik 2015 - 19:48
Aniutka ma rację odnośnie nowej klatki. Koszt używanej większej od tej, którą posiadasz, nie jest wysoki. Na giełdach staroci, w ogłoszeniach internetowych bywa, że można kupić taką awaryjną do 50 zł i samemu doposażyć np. w 3 półeczki i kawałek gałęzi. Klatka o wymiarach, które podałaś, jest zdecydowanie za mała, nawet jeśli to noc czy dwie.
Napisano 28 październik 2015 - 00:34
Nie ma się kto zająć bestią przez jeden weekend w domu? Albo spakować jakoś normalną, domową klatkę? Na pewno jeśli wyjazdy mają się powtarzać to poza zabezpieczeniem transportea, to koniecznie trzeba zaopatrzyć się w większą klatkę. W takiej o takich wymiarach nie będzie mogła się za bardzo ruszyć nawet, a w większej będzie miała jak w domu, tylko na nowym terenie.
Napisano 28 październik 2015 - 10:28
oh jej, to co ja mam teraz zrobic?Teraz nic. Klatka która masz przez dwa dni wystarczy - nic się nie stanie, ale na przyszłość i na następne wyjazdy już zaopatrz dom w składana klatkę porządnych rozmiarów. np taką : http://allegro.pl/kl...i akwaria-90028
jak będziesz miała tak duża klatkę to nawet wakacje w domu 2-tygodniowe nie będą problemem. Podczas Twojej nieobecności klatkę złożysz i schowasz, a kuwetę może gdzieś upchniesz na jakiejś szafie, żeby nie przeszkadzała domownikom.
Moje futra maja taką klatkę składaną właśnie na wyjazdy. Kiedy jedziemy na wakacje i możemy je ze sobą zabrać to zabieramy ze sobą własnie taka klatkę składaną. Co prawda cały bagażnik jest zapakowany gratami niemal po dach ale to tylko drobna niedogodność.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych