Witamy na FORUM SZYNSZYLE

Zaloguj się lub zarejestruj aby w pełni korzystać z zasobów forum.
Jeżeli miałaś / miałeś konto na starym forum koniecznie zajrzyj tu: LISTA SPRAW PO MIGRACJI

ZĘBY: przerost / wrastanie / korekty / wyrywanie / ropnie
Napisano 18 październik 2011 - 10:37

http://szynszyla.org/index.php http://szynszyle.info/forum/index.php
[ Komentarz dodany przez: Michał: 22 Październik 2011, 00:49 ]
REGULAMIN

Linki i poprawna pisownia!
Napisano 18 październik 2011 - 17:15
Galeria moich kuleczek;)
Franka-Standard
Zuzanka-Standard
Bella-Medium Tan
Coco-Dark Ebony [*]
Wally-White Wilsona Mosaic
Joko-Hetero Beż
i nasze adopciaki czyli:
Szelma-Standard
Szyluś-Hetero Beż
Napisano 21 październik 2011 - 12:32
Mój Maluszek Tuptus od dwóch dni je "siłą" podawane gerberki,niestety nie podoba mu sie to za bardzo,ale nie mamy wyjścia.Nasza Pani doktor powiedziała nam,że jak nie będzie jadł,to mogą zajść nieodwracalne zmiany w jego wąrtóbce i moze nawet dojść do zgonu,więc Tupciaczek jest karmiony przeze mnie strzykawką i pojony również.Ale wczoraj wieczorem zauważyłam,że zaczyna sobie skubać sianko,ale to cały czas za mało.Córka sobie żartuję ze mnie,że jak Tupi mnie widzi ze strzykawką,to woli sam się zabrac za jedzonko.

Napisano 21 październik 2011 - 23:50
Zapoznaj się z nową funkcją na forum "NASZE BLOGI" zajrzyj tu (klik) i zacznij blogowanie
Pojawiły się dodatkowe reklamy, zobacz co jest ich powodem (klik)
Napisano 22 październik 2011 - 07:06
A z Twoim futrzakiem napewno jest lepiej skoro sianko podjada;))
Mam nadzieje, że już za niedługo sam będzie sobie radził z jedzeniem, a obecna sytuacja będzie tylko wspomnieniem ;-)
Kurcze....jaka poetka ze mnie;))) Powodzenia
Napisano 27 październik 2011 - 14:24
Troszke mnie nie było,ale to tylko i wyłącznie za sprawą codziennego wożenia naszego Tuptusia do wetka i braku czasu.Z moim strusiem pedziwiatrem jest coraz lepiej,był karmiony do wczoraj papkami co nie bardzo się mu podobało,ale dał rade;) ja tez byłam tym zmęczona i podrapana jestem do dzisiaj,wiercił sie i kręcił.Wczoraj wieczorem zauważyłam,że zaczyna jeść z miseczki szynszylowe przysmaki,ząbki odrosły,ale nierówno.Najpierw pojawił sie dosyc szybko jeden a teraz juz zaczyna odrastać drugi.Dzisiaj ostatnia wizyta na zastrzyk u weterynarza i tak skończyła sie nasza nieprzyjemna przygoda z połamanymi zębami.Mam nadzieję,że mały futrzak dostał nauczkę i juz nigdy tak nie spinkoli z klatki

Napisano 17 grudzień 2011 - 10:11
-moje mają 2 grube około10 cm gałęzie długie jedna na15 druga na30 cm,małe patyczki z jabłonki takie grubości małego palca,kostkę wapienna i sepie -kostkę tylko drapią sepie gryząSzynszylom stale rosną zęby. Musimy dopilnować, żeby szynszyl zawsze miał gałązkę do gryzienia inaczej grozi im przerost zębów. Zbyt długie zęby szynszyli są niebezpieczne, ja dla swoich daje gałązki brzozowe, jabłoni i gruszy. można też podawać suchy (całkowicie wyschnięty) chleb, chętnie go obgryzają, żeby zetrzeć zęby.

a i daje im jako smakołyk trochę chleba razowego żytnio-przennego 200gmąki pszennej 200żytniej razowej 200pszennej razowej i 2-6 łyżek otręb;)-sama piekę i zostawiam 1-2 kromki kroje albo łamie na kawałki i susze "na kamień"-i mają smakołyk+ścieranie zębów
Napisano 17 grudzień 2011 - 14:56

Napisano 14 styczeń 2012 - 11:05
Zobacz podobne tematy z jednym lub większą ilością słów kluczowych: korzenie, ropień, korekta, zęby, przerost, rentgen zębów szynszyli
SZYNSZYLOWE PORADY →
NIEPOKOI MNIE... →
Jakiś specjalista od szynszyli w Gorzowie?Napisany przez nejt12 , 27 mar 2017 ![]() |
|
![]()
|
||
SZYNSZYLOWE PORADY →
CZYM KARMICIE SZYNSZYLE →
SPIS ZIÓŁ LECZNICZYCH I ICH WŁAŚCIWOŚCI →
Tabelaryczne zestawienie właściwości ziół, kwiatów, korzeni i mieszanek ziołowychNapisany przez Gość_Mausi_* , 29 kwi 2015 ![]() |
|
![]()
|
||
SZYNSZYLOWE PORADY →
CZYM KARMICIE SZYNSZYLE →
Żywienie szynszyli - okiem weterynarzaNapisany przez Jakub Kliszcz , 22 lut 2015 ![]() |
|
![]()
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych