Zastanawiam się, czy można podać szynszylom surową marchew i jabłko. Czytałam gdzieś, że tak ale nie jestem pewna, czy nie ma jakichś ograniczeń.
Witamy na FORUM SZYNSZYLE

Zaloguj się lub zarejestruj aby w pełni korzystać z zasobów forum.
Jeżeli miałaś / miałeś konto na starym forum koniecznie zajrzyj tu: LISTA SPRAW PO MIGRACJI

Napisano 06 grudzień 2008 - 22:20

Nie można podawać warzyw wzdymających jak np: kapusta.
Zapoznaj się z nową funkcją na forum "NASZE BLOGI" zajrzyj tu (klik) i zacznij blogowanie
Pojawiły się dodatkowe reklamy, zobacz co jest ich powodem (klik)
Napisano 08 grudzień 2008 - 00:02
Zapoznaj się z nową funkcją na forum "NASZE BLOGI" zajrzyj tu (klik) i zacznij blogowanie
Napisano 01 marzec 2009 - 23:14
Napisano 27 kwiecień 2009 - 11:22
www.rosyjski-niebieski.info
Napisano 21 wrzesień 2009 - 09:33
www.rosyjski-niebieski.info
Napisano 06 listopad 2009 - 21:14
Napisano 07 listopad 2009 - 23:21
Napisano 08 listopad 2009 - 21:08
Polecam takie wychowanie szynszylka..ale trzeba sie uzbroic w cierpliwosc:)))
Napisano 29 listopad 2009 - 11:39
Od wczoraj jestem dumną właścicielką sześciomiesięcznej szynszylki
http://img687.imageshack.us/img687/7845/img2407.jpg. Bardzo dużo dowiedziałam się z tego forum, bo wchodząc do sklepu zoologicznego planowałam kupić chomika, ale jak tu się nie zakochać w takim maleństwie, musiałam ją kupić

Przeczytałam, że można dawać szynszylom rodzynki, a co z orzechami i migdałami? Czy okruchy chleba mogą jej zaszkodzić? Ktoś mi powiedział, że szynszyle lubią ziarna kawy, ale ja obawiałabym się dawać takiemu zwierzątku kofeinę...
Napisano 29 listopad 2009 - 12:12

orzechy włoskie też jedzą, jak rozłupiesz orzecha na pół to będą miały trochę zabawy z wydostaniem zawartości

Pamiętaj aby nie podawać im rzeczy kandyzowanych bo nawet dla człowieka nie jest specjalnie zdrowe

co do kawy to nic nie słyszałem ale też bym nie próbował, moja czarna i tak już jest wystarczająco żywiołowa

na zdjęciu jeszcze widać drobiny pyłku do kąpieli - słodziak ;-)
Napisano 29 listopad 2009 - 12:36
Napisano 18 grudzień 2009 - 01:30
Zobacz podobne tematy z jednym lub większą ilością słów kluczowych: warzywa, owoce
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych