Witam, podepnę się trochę i może głupio, ale zapytam: na co służy szylkom siemię lniane?
Witamy na FORUM SZYNSZYLE

Zaloguj się lub zarejestruj aby w pełni korzystać z zasobów forum.
Jeżeli miałaś / miałeś konto na starym forum koniecznie zajrzyj tu: LISTA SPRAW PO MIGRACJI

WITAMINY: pyłek pszczeli / siemię lniane / zarodki pszenne
Napisano 30 październik 2012 - 13:42

Łagodzi podrażnienia przewodu pokarmowego poprzez działanie osłaniające i „oblepiające" ściany żołądka,zapobiega zaparciom, a także działa pomocniczo przy biegunkach, zawiera witaminę E, jest też źródłem barwników roślinnych o działaniu przeciw utleniającym, moczopędnym i przeciwzapalnym

Więc raz na jakiś czas warto dodać łyżeczkę do miseczki z pokarmem

Napisano 30 październik 2012 - 14:43
u nas od 30.09.2011
"Pestka" (standard) - 24.02.2007
u nas od 25.02.2012, przyjechała aż ze stolicy

Napisano 31 październik 2012 - 11:53
A czy siemie lniane tylko w aptece można kupić? W sklepach nie ma? I pisaliście tu jeszcze gdzieś o pyłku pszczelim...co to takiego i gdzie można kupić?
Sherry - pyłek głównie u pszczelarzy, czasami są na stoiskach z miodem. Pyłek to takie kolorowe grudki. Pozlepiany pył kwiatowy. Ma to w sobie dużo witamin. 1 łyżeczkę na tydzień sie podaje.
Napisano 02 listopad 2012 - 16:54
Napisano 02 listopad 2012 - 22:55
O, no to fajnie, bo ja tam często robie zakupy, wiec przy najblizszej okazji kupię.ja siemię lniane kupuję w markecie w tesco lub intermarche
Jutro będe na rynku, to zapytam, czy mają.od ludzi handlujących miodem
[ Dodano: 5 Listopad 2012, 13:38 ]
Miałam problem z siemienie, czy kupić mielone, czy niemielone hehe. Na szczęście dobre wybrałam.
Napisano 07 styczeń 2013 - 15:49
Ja pyłek pszczeli kupuję w zwykłym hipermarkecie, ale widziałam też na bazarku. Facet na stoisku z miodem miał też pyłek. Moje futerka dostają raz w tygodniu 1/2 łyżeczki od herbaty.
temat trochę dawno poruszany, ale mam pytanie do Aniutki, w którym hipermarkecie kupujesz pyłek pszczeli i w jakiej cenie ile gram?
Napisano 07 styczeń 2013 - 17:10
Gość_Mausi_*
Napisano 07 styczeń 2013 - 17:14

http://stressfree.pl..._kwiatowy_2.jpg
Gość_Mausi_*
Napisano 07 styczeń 2013 - 18:29

http://www.wzp-lodz....ntpage&Itemid=1
Napisano 07 styczeń 2013 - 20:56
Napisano 07 styczeń 2013 - 23:23

* Małe rzeczy są naprawdę małe, ale być wiernym w małych rzeczach ? to wielka rzecz...
Ori , Tiga, Mio, Ita, Ramzes, Lousien
Benia [*]
Chinchillas Zoo Wet domowa hodowla
Jesteśmy na facebook-u https://www.facebook.com/veterinarius.chinchillas
Napisano 07 styczeń 2013 - 23:27
agacik, myślę, że więcej niż 50g to nie będę mogła Ci odsprzedać.
Mausi, Tobie napisalam w pw, tak jak się umówiłyśmy.
Jednak gdyby ktoś był zainteresowany to dajcie znać wcześniej to uwzględnię to w zbiorach i zamówieniach do taty. Koszt to ok 7-8 zł za 100g.
A dla tych co nie wiedzą sezon zaczyna się średnio od maja i trwa do września (października) w zależności od pogody.
A i wszystkie ewentualne informacje poproszę w pw.

Zobacz podobne tematy z jednym lub większą ilością słów kluczowych: witaminy, pyłek pszczeli, siemię lniane, zarodki pszenne, pyłek, siemię, zarodki
SZYNSZYLOWE PORADY →
CZYM KARMICIE SZYNSZYLE →
WAPNO / SEPIA / SÓL / MINERAŁYNapisany przez alka , 17 lut 2010 ![]() |
|
![]()
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych