Skocz do zawartości

FORUM SZYNSZYLE używa plików cookies. Przeczytaj Polityka prywatności aby zobaczyć więcej szczegółów. Aby zamknąć i nie pokazywać już tej wiadomości kliknij przycisk:    AKCEPTUJĘ PLIKI COOKIES I POLITYKĘ PRYWATNOŚCI
AKCEPTUJĘ PLIKI COOKIES I POLITYKĘ PRYWATNOŚCI
Czy wiesz, że... kolby zawierające produkty piekarnicze są niezdrowe? -

kolby zawierające produkty piekarnicze są niezdrowe?




Witamy na FORUM SZYNSZYLE


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Witamy na FORUM SZYNSZYLE!

Zaloguj się lub zarejestruj aby w pełni korzystać z zasobów forum.

Jeżeli miałaś / miałeś konto na starym forum koniecznie zajrzyj tu: LISTA SPRAW PO MIGRACJI
 
Guest Message by DevFuse

Zdjęcie

Sprawdzone przepisy na sałatki i nie tylko

przepisy gotowanie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
155 odpowiedzi w tym temacie

#26 abrakadabra

abrakadabra

    Tańczy jak mu szynszyle zagrają

  • Użytkownik
  • 1032 postów
  • Wiek: 30
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacjałódzkie
  • Województwo:Łódzkie

Napisano 12 marzec 2013 - 21:27

Ethelen, kusiiiszzzz *.* :D

Prosta sałatka z brokułem:

Gotujemy kilka minut brokuła (ważne, żeby nadal był twardy i zielony), kroimy na małe kawałeczki, można opcjonalnie dodać pokrojoną drobno ulubioną szynkę, ja wolę wersję z samym. Dolewamy dobrej oliwy z oliwek i mieszamy. Układamy w okrągłym talerzu/misce, najładniej wygląda w szklanej. Brzegi sałatki obsypujemy dookoła płatkami migdałów. Wygląda pięknie, smakuje mmm jeśli ktoś lubi brokuła, no i jest mega zdrowe!

:)
  • 0
Sid (beż Towera homo) - 27.03.2011 - 19.05.2013
Badi (standard) - 04.2011

#27 Budziczek

Budziczek

    Dealer Tymotki

  • Użytkownik
  • 317 postów
  • Wiek: 30
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaChełmża
  • Województwo:Kujawsko-pomorskie

Napisano 12 marzec 2013 - 23:01

Mniam jutro robię brokuła ale wole samego ugotowanego :D
a jeśli chodzi o dobrą sałatkę to polecam :
- w biedronce tortellini z nadzieniem jak kto woli
- kilka plasterków szynki
- trochę jogurtu naturalnego zmieszanego z majonezem według uznania
- porę
- można dać jajko
Tortellini ugotować, porę i szynkę pokroić i wymieszać
na koniec najlepsze : wszamać i wylizać talerzyk :lol:
  • 0

#28 Aniutka

Aniutka

    Dobrze wytresowana posłuszna służba szynszyli

  • Administracja
  • 8866 postów
  • Wiek: 52
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaWarszawa
  • Województwo:Mazowieckie

Napisano 13 marzec 2013 - 10:25

Dołączę do brokułowych tematów. Oto przepis na pastę:
Gotujemy brokuł, aż będzie miękki. Gotujemy jajka na twardo 2-3 szt.
Ugotowany brokuł zgniatamy np widelcem, do tego dodajemy jajka też zgniecione widelcem, wyciskamy ząbek lub dwa czosnku (ilość czosnku wg uznania) dodajemy łyżkę stołową majonezu. Wszystko mieszamy i ewentualnie solimy do smaku.
Pasta nadaje się np na chlebek chrupki albo zwykłay świeży dla tych którzy nie dbają o linię :)
Smacznego :)
  • 0

Dyzio I Franio M
Dyzio i Franio
banerek


#29 Budziczek

Budziczek

    Dealer Tymotki

  • Użytkownik
  • 317 postów
  • Wiek: 30
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaChełmża
  • Województwo:Kujawsko-pomorskie

Napisano 13 marzec 2013 - 10:29

Mniam idę robić śniadanko
  • 0

#30 KoloroweKredki

KoloroweKredki

    Patologicznie zaszynszylowany

  • Użytkownik
  • 467 postów
  • Wiek: 29
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 13 marzec 2013 - 16:02

A dla tych którzy dbają o linię to lepiej zamiast majonezu dodawać jogurt naturalny:) albo np jak robicie większą ilość to np 2-3 łyżki jogurtu i łyżeczkę majonezu dla smaku:) A znacie przepis na placki brokułowo-kalafiorowe? Tak jak ziemniaczane a taka pycha:)
Pół brokuła, pół kalafiora(można dać mniej jak ktoś potrzebuje małej porcji) Ugotować razem ale tak,żeby był miękki mocno. Później zmiksować np blenderem dodać jajko, trochę mąki, przyprawić na smak i smażymy:) Żeby były zdrowe można posmarować tylko patelnię oliwą z oliwek(jest najzdrowsza). A jak zrobimy do tego sos czosnkowo jogurtowy(można dodać np te saszetki z przyprawą do sosów np Knora koperkowy czy jakiś inny) mmm pycha:)
  • 0

Galeria moich kuleczek;)
Franka-Standard
Zuzanka-Standard
Bella-Medium Tan
Coco-Dark Ebony [*]
Wally-White Wilsona Mosaic

Joko-Hetero Beż
i nasze adopciaki czyli:
Szelma-Standard
Szyluś-Hetero Beż


#31 abrakadabra

abrakadabra

    Tańczy jak mu szynszyle zagrają

  • Użytkownik
  • 1032 postów
  • Wiek: 30
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacjałódzkie
  • Województwo:Łódzkie

Napisano 13 marzec 2013 - 16:56

Dołączę do brokułowych tematów. Oto przepis na pastę:
Gotujemy brokuł, aż będzie miękki. Gotujemy jajka na twardo 2-3 szt.
Ugotowany brokuł zgniatamy np widelcem, do tego dodajemy jajka też zgniecione widelcem, wyciskamy ząbek lub dwa czosnku (ilość czosnku wg uznania) dodajemy łyżkę stołową majonezu. Wszystko mieszamy i ewentualnie solimy do smaku.
Pasta nadaje się np na chlebek chrupki albo zwykłay świeży dla tych którzy nie dbają o linię :)
Smacznego :)


Zrobiłam pierwszy raz, właśnie jem, pycha :)
  • 0
Sid (beż Towera homo) - 27.03.2011 - 19.05.2013
Badi (standard) - 04.2011

#32 kaffa

kaffa

    W jego domu rządzą szynszyle

  • Użytkownik
  • 4556 postów
  • Wiek: 42
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaWrocław\Shrekownia\
  • Województwo:Dolnośląskie

Napisano 13 marzec 2013 - 17:40

sałatka z ananasem
4 jajka
seler w sloiku (odcedzic)
1 puszka ananasa
1 puszka kukurydzy
20 dkg szynki konserwowej
majonez 5 łyzek

wszystko pokroic w srednie kostki (nie za male ) wymieszac z majonezem.
smacznego
taka szybka jak goscie robią nalocik :lol:

Sałatka z brokułem i cudami
składniki :
1 opakowanie feta ,
4 jajka ugotowane pokrojone w mniejsze ćwiartki,
papryka w paski,
kawałek chudej wędliny lub ugotowana pierś kurczaka w kostkę,
pomidor może być ...
wszystko przekladać warstwami na wierzch położyć ugotowane 5 minut brokuły , ostudzone ....
SOS czosnkowy: dwie łyżki jogurtu naturalnego, czubata łyżka majonezu ... wymieszać polać od góry , schłodzic w lodówce ok 30 minut SMACZNEGO

jak dla mnie rewelacja.
  • 0

#33 Aniutka

Aniutka

    Dobrze wytresowana posłuszna służba szynszyli

  • Administracja
  • 8866 postów
  • Wiek: 52
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaWarszawa
  • Województwo:Mazowieckie

Napisano 14 marzec 2013 - 14:45

No to jeszcze przepis na sos-dip czosnkowo jogurtowy. Jest świetny do surowych warzyw jako dip, albo do grila, albo do ziemniaków pieczonych na grilu, albo do czego tylko się chce.
Jogurt naturalny - duże opakowanie (taki jaki lubimy, może tez być Activia naturalna)
2-3 ząbki - wyciskamy wyciskarką do jogurtu do tego dodajemy łyżeczkę czubatą ziół prowansalskich lub ziół do sałatek Kamis, do tego szczypta soli. Wszystko mieszamy razem i jest gotowe.
  • 0

Dyzio I Franio M
Dyzio i Franio
banerek


#34 Ethelen

Ethelen

    Wyspecjalizowana służba jaśniepaństwa

  • Administracja
  • 3458 postów
  • Wiek: 30
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaWarszawa
  • Województwo:Mazowieckie

Napisano 19 marzec 2013 - 00:06

A znacie przepis na placki brokułowo-kalafiorowe? Tak jak ziemniaczane a taka pycha:)


Ja dotychczas jadłam tylko z cukinii i kabaczka (przyrządzane dokładnie tak jak ziemniaczane), ale chętnie tych spróbuję :) Za 'czystymi' ziemniaczanymi nie przepadam, a z kabaczka uwielbiam :D

Po namyśle, dodam jeszcze, że w sumie smakują mi czeskie Bramboraky - miałam okazję jeść przygotowane przez Czeszkę - ciasto podobne jak nasze ziemniaczane, ale pakują do tego tonę majeranku i dwie tony czosnku, oraz w innej wersji - odrobinę bardzo drobno pokrojonych parówek.

Śmierdzi potem człowiek na kilometr, ale nawet dla takiego anty-kartofla jak ja to jest po prostu pyszne... :067:
  • 0

iske! Iske! Iske! Iske! Iske! Kolme rautaa iskekäähän, teidät iski Ilmarinen!


#35 KoloroweKredki

KoloroweKredki

    Patologicznie zaszynszylowany

  • Użytkownik
  • 467 postów
  • Wiek: 29
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 19 marzec 2013 - 14:44

Ja poprostu nie mogę wchodzić na ten wątek... zawsze jak czytam to robię się głodna a 45 minut temu jadłam kanapkę! a obiad o 17! uhhh:[
  • 0

Galeria moich kuleczek;)
Franka-Standard
Zuzanka-Standard
Bella-Medium Tan
Coco-Dark Ebony [*]
Wally-White Wilsona Mosaic

Joko-Hetero Beż
i nasze adopciaki czyli:
Szelma-Standard
Szyluś-Hetero Beż


#36 Michał

Michał

    Gipsuje dziury w ścianach

  • Administrator
  • 2215 postów
  • Wiek: 41
  • Płeć:Mężczyzna
  • LokalizacjaWarszawa
  • Województwo:Mazowieckie

Napisano 20 marzec 2013 - 02:18

zawsze jak czytam to robię się głodna


ja mam podobnie ;)

No może poza daniami

dobrze jest obsypać słodką i ostrą papryką

nieduży kawałek zielonej papryki

papryka w paski,

Z tym składnikiem potrawę uznaję za zmarnowaną
  • 0

Zapoznaj się z nową funkcją na forum "NASZE BLOGI" zajrzyj tu (klik) i zacznij blogowanie

 

Pojawiły się dodatkowe reklamy, zobacz co jest ich powodem (klik)

 

:loveszynszyla:


#37 KoloroweKredki

KoloroweKredki

    Patologicznie zaszynszylowany

  • Użytkownik
  • 467 postów
  • Wiek: 29
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 20 marzec 2013 - 12:45

heeh a mój Mateusz uwielbia parykę, on ma problem ze śniadaniami. Porostu nie da rady rano nic wcisnąć, a przeważnie zawsze przyjeżdża do mnie w czwartki wieczorami akurat taki dzień,że się nie widzimy bo mamy wolne Mati pracuje w stolarni,więc wieczorem przyjeżdża i w piątek rano mam na niego sposób:) zawsze robię mu kanapki i kładę na kanapki paprykę i on tak ze smakiem je zjada;) Ale nie lubi za to szczypioru i jak dodaję do czegoś szczypior to muszą być dwie wersje, jedna dla mnie druga Mateuszowa bo nie tknie:D A jego starszy brat nie dotknie nic co zawiera kukurydzę,jak się robi na jakąś okazję sałatki i robi się z kukurydzą to też musi być wersja Krzysiowa-bez kukurydzy a niby człowiek prawie 30lat a jednak każdy ma coś za czym nie bardzo. No dobra to jak już się rozpisałam tak to tylko dopowiem,że ja osobiścię nie lubię łososia:( chociaż wiem,że jest bardzo zdrowy przeszkadza mi jego zapach i nawet próbowałam kiedyś się zmusić, ale nie dam rady, bo mi nie dobrze:( Moja siostra zawsze na mnie krzyczy,że skropi cytryną i fajnie przyrządzi, ale ja niet i . Mamy facet przywiózł nam rybę w occie i ja spróbowałam i mówię,że mi nie smakuje,że coś mi w niej nie odpowiada i nie dam rady, co się okazało?że to łosoś! wyczuję niestety wszędzie i nie przełkne:(
  • 0

Galeria moich kuleczek;)
Franka-Standard
Zuzanka-Standard
Bella-Medium Tan
Coco-Dark Ebony [*]
Wally-White Wilsona Mosaic

Joko-Hetero Beż
i nasze adopciaki czyli:
Szelma-Standard
Szyluś-Hetero Beż


#38 Chinchilla

Chinchilla

    Dealer Tymotki

  • Użytkownik
  • 309 postów
  • Wiek: 32
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 marzec 2013 - 13:06

hehe,ja osobiście nie lubię pomidorów,choćbym mała umrzeć z głodu nigdy w życiu nie zjem surowego pomidora :) jaki są jakieś rozciapciane w potrawie i doprawione,to i owszem,zjem,nawet ze smakiem.ale surowy nie przejdzie mi przez gardło :P
  • 0
Tosia - 30.11.2012 r.
Mela - 14.03.2013 r.

#39 kaffa

kaffa

    W jego domu rządzą szynszyle

  • Użytkownik
  • 4556 postów
  • Wiek: 42
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaWrocław\Shrekownia\
  • Województwo:Dolnośląskie

Napisano 20 marzec 2013 - 13:24

Chinchilla, heheh ja u mnie jak nie ma pomidorów i sera zółtego to marudze ze nic nie ma w lodówce :-P
Łososia nie trawie, fuuuu, tak samo ryb słodkowodnych. No trzepie mnie jak mam to do gęby wziąć.
  • 0

#40 Gość_Mausi_*

Gość_Mausi_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2013 - 19:36

Jak można nie lubić łososia??!!?!??! :shock:
  • 0

#41 Budziczek

Budziczek

    Dealer Tymotki

  • Użytkownik
  • 317 postów
  • Wiek: 30
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaChełmża
  • Województwo:Kujawsko-pomorskie

Napisano 20 marzec 2013 - 19:50

Oj można ja nie lubię ryb bleeee
  • 0

#42 KoloroweKredki

KoloroweKredki

    Patologicznie zaszynszylowany

  • Użytkownik
  • 467 postów
  • Wiek: 29
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 20 marzec 2013 - 21:40

Mausi, na prawde nie wiem, probowalam:( uwierz mi,że chcialabym go jeść bo jest najzdrowsza rybka razem z makrelą-makrelę jem, paste z makreli na kanapki uwielbiam mmm ale lososia nie dam rady przelknąć:(
  • 0

Galeria moich kuleczek;)
Franka-Standard
Zuzanka-Standard
Bella-Medium Tan
Coco-Dark Ebony [*]
Wally-White Wilsona Mosaic

Joko-Hetero Beż
i nasze adopciaki czyli:
Szelma-Standard
Szyluś-Hetero Beż


#43 Michał

Michał

    Gipsuje dziury w ścianach

  • Administrator
  • 2215 postów
  • Wiek: 41
  • Płeć:Mężczyzna
  • LokalizacjaWarszawa
  • Województwo:Mazowieckie

Napisano 21 marzec 2013 - 01:28

Jak można nie lubić łososia??!!?!??! :shock:


No właśnie, za łososia mógłbym zabić i wejść na 10 piętro po schodach, ogólnie ja lubię ryby choć wolę morskie niż słodkowodne.
  • 0

Zapoznaj się z nową funkcją na forum "NASZE BLOGI" zajrzyj tu (klik) i zacznij blogowanie

 

Pojawiły się dodatkowe reklamy, zobacz co jest ich powodem (klik)

 

:loveszynszyla:


#44 KoloroweKredki

KoloroweKredki

    Patologicznie zaszynszylowany

  • Użytkownik
  • 467 postów
  • Wiek: 29
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 21 marzec 2013 - 10:41

No właśnie, za łososia mógłbym zabić i wejść na 10 piętro po schodach

hahaha cóż za poświęcenie :D na 10 piętro po schodach to ja chyba bym musiała po drodze odpocząć:D
  • 0

Galeria moich kuleczek;)
Franka-Standard
Zuzanka-Standard
Bella-Medium Tan
Coco-Dark Ebony [*]
Wally-White Wilsona Mosaic

Joko-Hetero Beż
i nasze adopciaki czyli:
Szelma-Standard
Szyluś-Hetero Beż


#45 tyczka1975

tyczka1975

    W wolnych chwilach szyje hamak

  • Użytkownik
  • 30 postów
  • Wiek: 44
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacjapoznań

Napisano 25 marzec 2013 - 17:32

To ja podam moją ulubioną potrawę: Bigos włoski
składniki:
1 główka kapusty włoskiej
3 cebule
konc.pomidorowy
2 kiełbasy zwyczajne
puszka czerwonej fasoli
ogórki kwaszone (wg uznania)
olej, sól, pieprz

cebula, kiełbasa w kostkę- podsmażyć, kapuste poszatkować, dodać do cebuli, podlać wodą i podgotować. Doprawić konc.pomidor. i przyprawami, dusić 20min.
Na końcu dodać fasolę czerwoną (odsączoną) i ogórki kwaszone pokrojone w kostkę.
Dla mnie bomba :-P
  • 0

#46 dorotan

dorotan

    Zaawansowany zamiatacz bobków

  • Użytkownik
  • 115 postów
  • Wiek: 45
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 25 marzec 2013 - 22:44

kapusta pekińska
2 pomidory
ogórek
cebula czerwona
pokroić w kostkę
pierś z kurczaka podwójną pokroić w kostkę i usmażyć z całym opakowaniem przyprawy GROS, usmażone wymieszać z warzywami
następnie wziąć majonez 2 -3 łyżki i wymieszać z 1- 2 łyżkami kechupu
dodać do sałatki, wymieszać i na 30 min do lodówki
sałatka druga:
4 jaja na twardo - w kostkę
2 pomidory- w kostkę
cebula czerwona
20 deg sera startego żółtego
trochę majonezu
wymieszać razem
i można dać czosnek jak ktoś lubi
żadną z tych sałatek nie doprawiamy ani solą , ani piprzem
Polecam :-)
  • 0

#47 Aniutka

Aniutka

    Dobrze wytresowana posłuszna służba szynszyli

  • Administracja
  • 8866 postów
  • Wiek: 52
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaWarszawa
  • Województwo:Mazowieckie

Napisano 29 marzec 2013 - 11:31

Czy ktoś zna przepis na dobry krem do W-Z'ki ?
Proszę podzielcie się ze mną ta wiedzą :)
  • 0

Dyzio I Franio M
Dyzio i Franio
banerek


#48 kaffa

kaffa

    W jego domu rządzą szynszyle

  • Użytkownik
  • 4556 postów
  • Wiek: 42
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaWrocław\Shrekownia\
  • Województwo:Dolnośląskie

Napisano 29 marzec 2013 - 11:39

quiet ;) robi najlepsza wz-te pod sloncem

ciemny biszkopt
6 7 jaj
1/2 szklanki maki tortowej
1/2 szklanki maki ziemniaczanej
2 płaskie łyzeczki proszku
1 łyżka sody
2 łyzki kakao
1 szklanka curku (mniej slodkie 1/2 szkl. curku)
1 łyzka octu

bialka ubic z cukrem.
żóltka osobno w miseczce połaczyc z octem i proszkiem dopieczenia i soda. powstanie pianka
do ubitych z cukrem bialek (musi ubite byc tak mocno zeby sie nie wylewalo jak przechylimy do gory nogami)
dodac make i kakao. na koniec polaczyc mase z zoltkami.
piec w temp. 180C ok 35 - 40 min

masa:

serek smietankowy (najlepszy z biedronki niebieskie okragle opakowanie)
1 galaretka cytrynowa
0,5 l smietany kremowki
1/2 szkl. curku

w 1 szklance goracej wody rozpuscic galaretke i ostudzic .
ubic cukier i kremowke
serek rozetrzec z galaretka .
na koniec kremowke dodac do serka mieszajac łyzka
nalozyc na biszkopt. przeciac na pol. połowe masy do srodka druga polowe na gore
  • 0

#49 KoloroweKredki

KoloroweKredki

    Patologicznie zaszynszylowany

  • Użytkownik
  • 467 postów
  • Wiek: 29
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 29 marzec 2013 - 12:14

A czy znacie może jakieś lekkie zdrowe przepisy na Święta Wielkanocne? Może znacie przepis na coś fajnego? Dietetyczne ale smaczne ciasta a raczej przepisy na nie też mile widziane:)
  • 0

Galeria moich kuleczek;)
Franka-Standard
Zuzanka-Standard
Bella-Medium Tan
Coco-Dark Ebony [*]
Wally-White Wilsona Mosaic

Joko-Hetero Beż
i nasze adopciaki czyli:
Szelma-Standard
Szyluś-Hetero Beż


#50 Aniutka

Aniutka

    Dobrze wytresowana posłuszna służba szynszyli

  • Administracja
  • 8866 postów
  • Wiek: 52
  • Płeć:Kobieta
  • LokalizacjaWarszawa
  • Województwo:Mazowieckie

Napisano 29 marzec 2013 - 12:45

Agatko :) Święta i Dieta to raczej takie dwie rzeczy/pkreslenia które ni jak nie ida w parze :)
No bo nawet jak np kupimy majonez tzw Light to on może i ma mniej tłuszczu ale za to ma dużo węglowodanów - więc tak naprawdę to skórka za wyprawkę.
Ciasta, można upiec z ksylitolem (naturalny cukier brzozowy o bardzo niskim IG) zamiast cukru, ale 1kg ksylitolu kosztuje cos ok 50zł. Więc na to trzeba mieć naprawdę dużo kasy.
Chyba jeden jedyny dietetyczny przepis, mało popularny który brzmi: "zachować umiar w jedzeniu" :D
Tak na mrginesie mam dobry przepis na pyszny sernik, ale taki normalny niedietetyczny.

1kg sera na sernik
7 małych-średnich jaj
1/2 kostki masła lub Kasi
1 szklanka cukru
herbatniki petitki
1 budyń waniliowy
1 cukier waniliowy

Żółtka jaj utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Dodać ją do sera, wsypać do tego budyń i wszystko mieszać na baaaardzo gładką masę (ok. 5min na najwyższych obrotach miksera). Masło rozpuścić i wystudzić - dodać do masy serowej. Można też dodać trochę bakalii i wymieszać z masą.

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać ją do masy serowej i delikatnie ale dokładnie wymieszać wszystko łyżką (nie mikserem!)

Na dno blachy położyć herbatniki i wylać na nie masę serową.

Piec w piekarniku z termoobiegiem 170 stopni - ok. 30-35 min
bez termoobiegu ok. 40-45min

Uwaga masa serowa jest bardzo rzadka i taka ma być ! To sprawia, że sernik jest puszysty, wręcz rozpływa się w ustach.
  • 0

Dyzio I Franio M
Dyzio i Franio
banerek





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych