Witajcie, mój szynszyl od jakiegoś czasu dostawał mieszankę starej sprawdzonej karmy z niewielkimi ilościami nowej VL Pro. Zauważyłam jednak, że tej nowej karmy wcale nie jadł, wyrzucał ją z miski. Teraz został mi cały worek VL Pro, a stara się skończyła i nie wiem, czy przegłodzic trochę zwierza, żeby zaczął jeść czy kupować inną...
Witamy na FORUM SZYNSZYLE

Witamy na FORUM SZYNSZYLE!
Zaloguj się lub zarejestruj aby w pełni korzystać z zasobów forum.
Jeżeli miałaś / miałeś konto na starym forum koniecznie zajrzyj tu: LISTA SPRAW PO MIGRACJI
Zaloguj się lub zarejestruj aby w pełni korzystać z zasobów forum.
Jeżeli miałaś / miałeś konto na starym forum koniecznie zajrzyj tu: LISTA SPRAW PO MIGRACJI
Guest Message by DevFuse

KARMA: Versele Laga Nature / Complete / Degu & Pro / Crispy Pellets / Re-balance
Rozpoczęty przez
AnkaPy
, maj 11 2012 14:00
karma granulat mieszanka versele laga complete degu & pro crispy pellets re-balance nature VL
210 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 maj 2012 - 17:34
Lepiej kup inną. Szyszki nie za bardzo lubią tą karmę, moja Szylka też ją niechętnie jadła, w końcu kupiłam VL CC. A tamtą odsprzedaj komuś, kto ma koszatniczkę, im jepiej smakuje.
Jestem tego samego zdania.
Sid (beż Towera homo) - 27.03.2011 - 19.05.2013
Badi (standard) - 04.2011
Badi (standard) - 04.2011
Napisano 08 kwiecień 2013 - 08:52
Kolb nie podaję w ogóle. Generalnie nie śa polecane bo mają dużo łuszczu u cukru. Nie wiem jak to jest w przypadku VL. Produkty Vl sa super. Małó ktorego szynszylka uczulają. Mozesz sprobować zmienić na de heus. tylko zas bedziesz miec problem z dostawą jedzenia zagranice
Napisano 08 kwiecień 2013 - 09:06
Wieczorem podawałam tą karmę i rano zawsze miskę miał pustą. Jak kupowałam moja szynszyle, Pani w sklepie powiedziała że od małego był karmiony karmą z Vitapolu więc też taką mu kupiłam ale po jakimś czasie zmieniłam na Verse-Laga i ta karma mu bardzo smakuję ale po 2 tygodniach od zmiany karmy maluch dostał biegunki,myślałam więc że może też miałyście takie problemy.
(\_/) / /
(o.o) //
(> <)
Magda
(o.o) //
(> <)
Magda
Napisano 08 kwiecień 2013 - 11:01
Pikuś , może za szybko zmieniłaś karmę. One potrafią na zmianę karmy reagować rozwolnieniem. bo to sie najpierw miesza stara z nową a potem coraz mniej daje starej . Generalnie moje ładnie przestawiły sie na Vl. Teraz mam 3 kluske która była karmiona chlebem i makaronem :shock: , to mam mega rpoblem jak ją karmić. Kupki robi wielkosci malego ryzu. Najgorsze ze na takim jedzeniu jechala 1.5 roku ,teraz musze ja bardzo powoli przestawić na VL
Napisano 10 kwiecień 2013 - 08:13
Ja uważam że wszystkie produkty z Verse-Laga są dobre. Porównując tą karmę z innymi to naprawdę jest wielka różnica w składzie. Fajne jest to że karma jak i smakołyki są hermetycznie zapakowane co jest naprawdę bardzo ważne bo produkty zachowują świeżość. Jak już wspomniałam wcześniej kupuję takie warzywne chlebki których jest 6 w paczce i każdy jest zapakowany oddzielnie:) Kupuję też trociny z tej firmy i powiem Wam że też są super. Kiedyś myślałam że obojętnie jakie trociny kupię to i tak będą dobre ale teraz wiem że różnica jest ogromna:)
(\_/) / /
(o.o) //
(> <)
Magda
(o.o) //
(> <)
Magda
Napisano 15 maj 2013 - 22:35
Karmy z VL są świetne sama podaje mojej szyli degu pro i complete
Lecz uważałabym aby nie przesadzać ze smakołykami zwłaszcza gdy zawierają marchew. Myśle że co by nie bylo moja szyla bardziej cieszyłaby się na widok suszonego pomidora lub zieleniny z podwórka

Napisano 20 maj 2013 - 14:58
osobiście swojemu nie podawałam, chciałam kiedyś kupić, jednak przeczytałam sporo opinii, że jako karma również dla koszatniczek nie jest szczególnie lubiana przez większość szynszyli, wolałam nie ryzykować nie zjedzonego worka karmy

Zobacz podobne tematy z jednym lub większą ilością słów kluczowych: karma, granulat, mieszanka, versele laga, complete, degu & pro, crispy pellets, re-balance, nature, VL
SZYNSZYLOWE PORADY →
CZYM KARMICIE SZYNSZYLE →
Karma ziołowa jako jedyne pożywienie?Napisany przez Szyszka108 , 08 sie 2016 ![]() |
|
![]()
|
||
SZYNSZYLOWE PORADY →
CZYM KARMICIE SZYNSZYLE →
Herbal Pets + KarmaNapisany przez Sidjio , 06 sie 2016 ![]() |
|
![]()
|
||
SZYNSZYLOWE PORADY →